Permanente make-up

Wilt u er graag iedere dag verzorgd uitzien? Heeft u moeite met het aanbrengen van make-up of wilt u dagelijks veel tijd besparen? Dan is permanente make-up ideaal voor u. Laat uw wenkbrauwen, ogen of lippen verfraaien met een zeer natuurlijk ogend resultaat. Uw make-up blijft perfect zitten onder alle omstandigheden, voor een zeker en onbezorgd gevoel!

Bij Salon Rozalien kunt u terecht voor het professioneel aanbrengen van permanente make-up (PMU). Salon Rozalien staat garant voor persoonlijke aandacht, deskundigheid en kwaliteit.

Het aanbrengen van permanente make-up (PMU) is een vak en daarvoor is vakkennis nodig. Iets wat je niet in een paar dagen leert. Daarvoor ben ik een half jaar lang naar Almere afgereisd om het vak te leren van een van Nederlands topspecialiste Irma Hulscher en met succes afgerond. Zij is STIVAS gediplomeerd permanente make-up specialiste en kernlid bij de ANBOS, SPCP, NSGP en AAM. Tevens heb ik verschillende masterclasses van zowel nationale als internationale Pmu specialisten gevolgd om altijd volgens de laatste technieken en trends te werken.

Indien u niet tevreden bent met uw (oude) PMU en het graag gecorrigeerd of zelfs verwijderd wil hebben. Bent u ook bij Salon Rozalien aan het juiste adres. Hiervoor nodig ik u graag uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt er bekeken wat de moglijkheden zijn. In sommige gevallen kan het zijn dat ik u doorverwijs naar een laserkliniek. Hierbij adviseer ik u graag.

Door het behalen van mijn diploma permanente make-up samen met de vergunning van de GGD voldoet Salon Rozalien aan alle eisen om zich te kunnen laten registreren in het NSGP (De Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-specialisten). Dat maakt mij tot eerste gediplomeerde PMU-specialiste die geregistreerd staat in het NSGP van Bergen op Zoom.

PMU Behandeling

Iedere nieuwe PMU behandeling wordt in 2-3 behandelingen gepigmenteerd. alleen zo krijgt u het mooiste resultaat qua vorm en nuance in kleur en intensiteit. Vooraf wordt er besproken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Daarna wordt de vorm van de wenkbrauwen, eyeliner of lippen voorgetekend en bepalen we samen de kleur. Nadat de huid verdoofd is met EMLA creme* kan het pigmenteren beginnen.

De dagen na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. Dit is omdat naast de lederhuid ook de opperhuid zich vol met pigment zuigt. Echter na 4-5 dagen schilfert deze laag, laten de korstjes los en wordt de pigmentatie lichter. Bij de 2e en eventueel de 3e behandeling worden de kleur en vorm bijgewerkt en de puntjes op de “i” gezet. Uiteindelijk wordt u iedere dag mooi verzorgd wakker oftewel “Wake-up with Make-up”!

Zijn er bijzonderheden in uw gezondheid of heeft u allergieën, dan vernemen we dit graag tijdens het maken van een afspraak. Het kan namelijk dan zo zijn dat een eventuele behandeling niet door kan gaan of dat er extra voorzorgsmaatregelingen getroffen moeten worden. Tijdens een intakegesprek en voorafgaand aan iedere behandeling word er altijd een inform consent (persoonlijke vragenlijst) ingevuld om risico’s te vermijden.

Veel gestelde vragen

PMU is een afkorting voor Permanente make-up. (Ook wel semi-permanente make-up genoemd)

Over het algemeen wordt het niet pijnlijk ervaren, al is niet geheel gevoelloos. Echter iedere klant ervaart dit anders. Om de gevoeligheid zo beperkt mogelijk te houden, kunt u gebruik maken van EMLA creme. (Verkrijgbaar op doktersrecept bij de apotheek). Dit breng je 'slagroomdik' een half uur van te voren (niet langer) aan op het te behandelen gebied, behalve bij de ogen. Dit kunt u het beste door de specialist laten aanbrengen om te voorkomen dat de verdovende creme in de ogen komt. Ook kunt u een half uur van te voren 2 paracetemols innemen. (Geen Aspirine omdat deze een bloedverdunnende werking hebben)!

De techniek van tatoeëren en PMU lijken op elkaar, alleen is het verschil dat men bij tatoeëren dieper de huid in gaat dan met PMU. Dit heeft als voordeel dat PMU eerder vervaagt en dus ook makkelijker aan te passen is.

Voor elke man of vrouw die er verzorgd uit wil zien. Maar ook voor vrouwen die moeite hebben om zichzelf op te maken door b.v. slecht zicht, vrouwen die allergisch zijn voor make-up, mensen die geen wenkbrauwen meer hebben door chemo of alopecia of litteken in hun wenkbrauwen hebben. Of het gewoon beu zijn om hun wenkbrauwen steeds maar bij te tekenen en geen gedoe meer willen met potloodjes en poeders die door zweten of vocht steeds uitlopen of vervagen.

Omdat permanente make-up heel oppervlakkig gepigmenteerd wordt vervaagd dit met de tijd. Gemiddeld blijft PMU 1 tot 1,5 jaar mooi, afhankelijk van de kleur, plaats en leeftijd. Vaak is een touch-up (nabehandeling) na 1 jaar aan te raden om de kleur en intensiteit mooi te houden. Het pigment zal nooit helemaal verdwijnen, maar het zal met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling aan UVA en UVB stralen, zonnebank en peelings. Daarom is het belangrijk om dagelijks een factor te gebruiken en in de zomer maanden een sunblock aan te brengen. Zo beschermt u de kleur beter tegen vervagen.

Het is raadzaam om 24 uur van te voren geen alcohol te drinken of bloedverdunnende pijnstillers (o.a. aspirine/ibuprofen) te slikken. Of chiazaad te nuttigen. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname. van pigment wordt dan moeilijker en sneller grijzig.

Hersteltijd verschilt per persoon. De dagen na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. Dit is omdat naast de lederhuid ook de opperhuid zich vol met pigment zuigt. Maar na 3 dagen droog te houden, niet aan de behandelde huid te krabben, gedurende 7-10 dagen geen gebruik te maken van (bubbel)baden, zwembaden, sauna's, en stoombaden en de behandelde huid niet bloot te stellen aan zonlicht of zonnebank. Uiteraard ontvangt u een nazorgformulier waarop u dit allemaal kan nalezen.

Ja, bij Salon Rozalien kunt u daar zeker van zijn. Er wordt uitsluitend gewerkt via de strenge Hygiene-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code onder toezicht van de GGD. Bovendien wordt er bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald.

Jazeker! Er zijn verschillende technieken om een eyeliner te maken. De lijntjes tussen de wimpers en boven de wimpers kunnen strak ingezet worden of als een soort schaduw/zacht potloodlijntje.

Ja dit kan. Tijdens het intakegesprek wordt er eerst bekeken hoe de pigmentatie eruit ziet. Naar aanleiding van het intakegesprek bespreek ik met u wat de mogelijkheden zijn.

Jazeker! Als u ooit een koortslip heeft gehad, (al is het een aantal jaar geleden) is het belangrijk dit wel te melden als u uw lippen wil eten pigmenteren. Als u heel af en toe een koortslip heeft raad ik u aan om een week voor de eerste behandeling te starten met het innemen van L-Lysine 1000mg en vitamine C-ester 1000mg tabletten. L-LYsine is een essentieel aminozuur dat de groei van het Herpes simplex virus remt. U start 1 week van te vorenmet 1 tablet van ieder voedingssupplement. De dag voor de behandeling, tot en met 5 dagen na de behandeling. Daarna 1 tablet van ieder tot en met de volgende behandeling. Dan herhaalt u het hiervoor beschreven. U mag maximaal 5000 mg van de L-Lysine en ester C Plus per dag (verdeeld over de dag) innemen bij een ernstige uitbraak. Heeft u regelmatig een koortslip kan u contact opnemen met uw huisarts opnemen en vragen meen recept aciclovir. Ook is het handig om Zovirax in huis te halen. Mocht het er dan alsnog een koortslip optreden na behandeling dan kan dit verder geen kwaad. Het enige nadeel wat kan optreden is dat de huid het pigment wat meer afstoot en daardoor wat meer minder mooi geneest. echter kan dit bij een nabehandeling weer bijgewerkt worden.

Neem dan contact op en ik beantwoord uw vraag graag

Voor alle behandelingen geldt dat het gehele bedrag bij de eerste behandeling voldaan moet worden. Dit kan contant of per pin.