Rosacea

Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gelaat die het meest voorkomt bij personen (meestal vrouwen) tussen de 30 en 50 jaar. Het meest opvallende symptoom is een gelijkmatig verdeelde (diffuse) roodheid, waarbij uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn. Bij Rosacea is er sprake van terugkerende aanvallen van ‘flare-ups’ (blozen), waarbij de roodheid in het gezicht verergert en puistjes en bultjes zichtbaar kunnen zijn.

Hoe ontstaat Rosacea?

De precieze oorzaak van Rosacea is zeer complex en nog deels onbekend. De barrièrefunctie van de bovenste laag van de huid (epidermis) is aangetast bij Rosacea en daardoor is de huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf en kan er een ontstekingsreactie ontstaan in de huid. Een andere belangrijke aanwijzing is dat de Demodex mijt 20 keer meer aanwezig is in een huid met Rosacea dan in een ‘gezonde’ huid. De Demodex mijt zou de veroorzaker van de ontstekingsvorming in de huid.

Hoe verloopt Rosacea?

Een vaak gehoorde klacht bij het behandelen van Rosacea is: “Niets helpt, want de verschijnselen komen alsmaar terug”. Het is goed om je te realiseren dat Rosacea een chronische huidaandoening is en niet overgaat. Wel kunnen de symptomen goed onder controle gehouden worden door de juiste behandeling en goede thuisverzorging en het vermijden van triggers.

Rosacea is een zichtbare huidaandoening en dit kan voor onzekerheid, schaamte, een laag gevoel van eigenwaarde en depressie zorgen. Dit noemt men de psychosociale aspecten bij een huidaandoening. Ervaar jij één of meer van deze klachten? Dan ben je bij ons op het goede adres.

Hoe wordt rosacea behandeld?

Doeltreffende behandelmethodes waar wij in de praktijk mee werken is de HydraFacial en Oxygen RX treatment wel of niet gecombineerd met een Cacao enzympeeling en/of Led Therapie.

Deze beiden methodes werken diep in de huid en richten zich op de gezondheid van de huid. Ze kalmeren de huid en en werken anti-bacterieel en gaan zo de ontstekingen tegen. Meer info vind je onder de link HydraFacial en Oxygen RX treatment. Daarnaast ontvang je persoonlijk advies over de thuisverzorging van de huid en het voorkomen van irritatie op de huid.

N.B. Rosacea kan symptomatisch goed behandeld worden, maar het staken van een behandeling kan ervoor zorgen dat de klachten weer terugkomen.

Wat kun je zelf doen?

Triggers kunnen het beste zoveel mogelijk vermeden worden. Zonlicht is een trigger die je kan voorkomen door te smeren met een antizonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor. Pittig eten, het nuttigen van alcohol, roken kan ook een trigger zijn. Dus het vermijden van deze zal zeker ook bijdragen aan een betere huid.

Behandelingen en prijzen

Oxygen Rx facial

zuurstofbehandeling

€75,00

Chocolate & Champagne

Oxygen & Cocoa enzym peeling

€95,00

Hydrafacial (incl. Led therapie)

€115,00