Acne

Wat is Acne

Acne vulgaris is een aandoening van de talgklieren. Talgklieren komen overal op het lichaam voor, behalve op de handpalmen en de voetzolen. Dankzij talgklieren blijven je huid en haren voorzien van vocht.

Verschillende factoren zijn van invloed op het ontstaan van acne. Waaronder een verhoogde talgproductie, dit ontstaat in de puberteit onder invloed van hormonen. De talgklieren in het gezicht, op de borst en op de rug worden groter en produceren meer en dikkere talg. Een andere factor is dat de afvoerkanaaltjes van de talgklierfollikels, die talg van de talgklier naar de huid afvoeren, verstopt kunnen raken. Dit komt doordat huidschilfers niet/niet goed afschilferen en samenklonteren. De talg kan niet meer naar buiten en gaat zich ophopen, zo ontstaan mee-eters (witte comedo).

Daarnaast bevatten de talgklieren bacteriën, waaronder de bacterie: Propionibacterium acnes (p.acnes). Deze bacterie zorgt ervoor dat de wand van het afvoerkanaal beschadigd raakt, waardoor het afvoerkanaaltje uiteindelijk knapt. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt zo een ontsteking, met roodheid en puistjes als gevolg.

Hoe verloopt acne?

Wanneer de acne onbehandeld blijft, kan het een langere periode blijven bestaan. Meestal verdwijnt de acne voor het 25e levensjaar. Bij een klein percentage van de gevallen blijft de huidaandoening tot op latere leeftijd aanwezig.

Hoe wordt acne behandeld?

Totdat de acne vanzelf verdwijnt, bestaan er verschillende methodes om de acne te behandelen en zo de vorming van littekens te voorkomen en eventuele pijn te verminderen. Wij werken met de meest doeltreffende methodes, namelijk met de Hydrafacial en met de Oxygen RX treatment van Circadia eventueel gecombineerd met Cacao Enzympeeling en/of Led therapie.

HydraFacial™ is een techniek met de focus op de gezondheid van de huid . Als een huid gezond is dan heeft deze minder snel last van ontstekingen. 
HydraFacial™ sluist na het grondig reinigen van de huid hoogwaardige antioxidanten in, die als functie een barrière vormt tegen toekomstige vrije radicaal schade. Antioxidanten zoals paardenkastanje en witte thee extract staan gekend om hun langdurige bescherming. Zink PCA is ook een sleutelingrediënt in het remmen van acne en andere ontstekingen. Deze vind je terug in het Antiox+™-serum tijdens de behandeling en in de Daily Essential. Wanneer de huid grondig gereinigd wordt tot diep in de poriën en dan verzadigd wordt met antioxidanten, zal de huid door minder oxidatieve stress ook minder talg aanmaken ter bescherming. Ook zullen de antioxidanten de ontstekingen in de huid verminderen wat resulteert in mindere roodheid. Hyaluronzuur wordt voor een optimale hydratatie toegevoegd. Hydrateren zorgt er onrechtstreeks voor dat er minder talg aangemaakt kan worden.

De Oxygen Rx Treatment is een ideale behandeling voor een onzuivere of vette huid. Door op een veilige manier zuurstof toe te voegen gaan we de oorzaak van acne tegenwerken. Daarnaast werkt hij ook vaatvernauwend en kalmerend bij spatadertjes en rosacea.

Je kan deze behandeling op zichzelf gebruiken, maar hij werkt nog beter met de juiste voorbereiding. Per behandeling wordt er bekeken wat de beste combinatie is voor jouw huid.

 • Bacteriedodende werking
 • Doet haarvaatjes samentrekken
 • Maakt littekens minder zichtbaar
 • Stimuleert de collageenproductie
 • Snelle en pijnloze behandeling
 • Wekelijkse behandeling mogelijk

N.B. Het belangrijke aan acne is om rekening te houden met de talgproductie die door het testosteron hormoon wordt geactiveerd, alsook wat de oorzaak van een verhoogde talgproductie is. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een hormonale onbalans, voeding, verzorging (of een gebrek hieraan), beschadigingen in de huid/darmen of andere elementen. Deze kunnen de huid stimuleren voor een verhoogde talgproductie. Het is dus belangrijk om met je klant samen te gaan zitten en te informeren naar hun gewoontes, job en/of dagrituelen, hun voedingspatroon en eventuele gekende tekorten in hun lichaam. Waarom? Omdat we altijd maar gelimiteerd zullen zijn in de blijvende resultaten als ze hier geen wijzigingen in kunnen opbrengen.

Thuisverzorging

Behandelen zonder dagelijks op te volgen met producten is als dweilen met de kraan open. We raden dan ook aan om de focus op het thuis verzorgen te leggen omdat men dagelijks talg aanmaakt en niet slechts 1 keer om de 6 weken natuurlijk. De voordelen van dagelijks te verzorgen:

 • De talgproductie kan dagelijks afgeremd worden.
 • Je leert om jezelf beter te verzorgen om toekomstige huidproblemen te voorkomen.
 • Je hebt een betere controle over de bijwerkingen van behandelingen.
 • De resultaten verhogen als je na de behandeling het niveau kan opvolgen.
 • Geen onverwachte reacties op de huid door gebruik van verkeerde producten.

Behandelingen en prijzen

Oxygen RX Treatment

€99,00

Hydrafacial (incl Led therapy)

€125,00

Chocolate & Champagne Facial (cocoa enzym peeling & Oxygen Rx)

€125,00

Hydrafacial & cocoa enzym peeling (incl. Led therapie)

€139,00

Clarifying Facial by Circadia

€79,00

Teen Facial

€65,00